Pierogi z mięsem można podawać na co najmniej 3 sposoby: gotowane - podawane z okrasą, podsmażane oraz jako kołduny w barszczu czerwonym... Sami zdecydujcie, jakie są najlepsze...
I jeszcze jedno... nie bójcie się lepić pierogów... ja zdecydowanie za długo z tym zwlekałam... fajna przy tym zabawa a technika lepienia szybko się wyrabia...
Składniki (na ok 45 szt.):
Ciasto: składniki w tym przepisie
Farsz:
- 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego
- 4 cebule
- 1 jajko
- 2 garście bułki tartej
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka maggi
- sól, pieprz
- Ciasto przygotowujemy tak samo, jak w tym przepisie.
- Cebulę drobno siekamy i zarumieniamy na oleju. Delikanie solimy.
- Przygotowujemy farsz: do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, przyprawy, sos sojowy, magii oraz 2 duże łyżki podsmażonej cebulki (reszta to okrasa). Farsz dobrze mieszamy i gotowe!
- Teraz to już tylko kwestia lepienia pierogów, gotowania i szybkiego zajadania ;P
- Acha, jeszcze jedno! Pierogi trzeba troszkę dłużej gotować (z uwagi na surowe mięso) - od momentu, gdy wypłyną na wierzch - dajcie im jakieś 5-6 min. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Poniżej możecie podzielić się swoją opinią na temat tego przepisu...
Z góry dziękuję za każdy komentarz...