10 kwietnia 2012

Jaja faszerowane z pieczarkami

Co prawda święta już minęły a ja byłam tak zajęta, że nie miałam chwili aby zajrzeć tu na dłużej... Jednak jaja mogą się pojawiać na stole nie tylko w święta, idealnie nadają się także na imprezę. Bardzo łatwe w przygotowaniu, zdecydowanie polecam! No i zawsze to coś innego niż jajka z majonezem ;P

Składniki:

  • jajka 
  • pieczarki
  • cebula
  • majonez
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • masło



Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Dodajemy pieczarki i dusimy, aż woda wyparuje. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jajka obieramy, przecinamy na pól i wydłubujemy żółtka. W misce mieszamy pieczarki z żółtkami, dodajemy majonez, sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Powstałą masą faszerujemy jajka. 


3 komentarze:

Poniżej możecie podzielić się swoją opinią na temat tego przepisu...
Z góry dziękuję za każdy komentarz...