Składniki (dla 2 osób):
- 4 filety z łososia
- wegeta
- 2 łyżeczki masła
- świeża pietruszka
- 1 ząbek czosnku
- cytryna
- oliwa
Piekarnik nagrzewamy do temp. 2000C. Filety z ryby myjemy. Przyprawiamy wegetą z obu stron. Wkładamy na blaszkę do pieczenia i delikatnie skrapiamy oliwą. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 30 min. W osobnej misce mieszamy masło, pietruszkę, wyciśnięty czosnek (ja wkładam takie masełko do woreczka foliowego, kształtuję walec i wstawiam do zamrażarki). Podawać łososia z masełkiem na górze - aromat czosnku i świeżych ziół nada rybie więcej smaku. Oczywiście wszystko skropić cytryną.
Pięknie wygląda rybcia mmmmm :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Koniecznie spróbuj! Pozdr
Usuńmusi smakować bosko z tym masełkiem :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie,
Szana-Banana
www.gastronomygo.blogspot.com
Szana-Banana... Oczywiście, że znam Twój blog! Inspirujesz! Pozdrawiam
Usuń